Ruitenwisservloeistof bijvullen in de zomermaanden

In de zomermaanden zul je als autobestuurder weer van alles van je raam moeten vegen. Vliegjes, boomhars, takjes en allerlei andere viezigheid verzamelt zich in een mum van tijd op de vooruit. Daarom is het belangrijk dat je de juiste ruitenwissenvloeistof (of screenwash) gebruikt. Sommige bestuurders laten de ruitenwissenvloeistof van vorig jaar in het reservoir zitten. In deze blog leggen we je uit wat het nut is van ruitenwisservloeistof en waarom Car Wash Van Veen een gloednieuwe aanbieding heeft voor iedereen die zijn ruit ook deze zomer schoon wilt houden.

Zomer of winter screenwash

Afhankelijk van het seizoen heb je een ander soort screenwash nodig. Winter screenwash is verrijkt met antivries. In de koude maanden wil je dat de screenwash vloeibaar blijft en niet het raam bedekt als een potentiële ijslaag. Zonder antivries kan het ook gebeuren dat de leidingen van je ruitenwisserreservoir dichtvriezen. Het nadeel van winter screenwash is dat er geen extra oplosmiddel is toegevoegd. Als het dooien is ingezet kun je daarom het beste weer teruggaan naar de zomer screenwash. Zomer screenwash bevat een geconcentreerd middel dat insectjes en ander hardnekkig vuil gemakkelijk van je ruit weekt. Profiteer bij Car Wash Van Veen van de bijvulactie voor €3,50. Onze wasstraatmedewerkers vullen het reservoir persoonlijk voor je bij.

Zelf ruitenwisservloeistof maken

Zelf ruitenwisservloeistof maken is goed mogelijk, mits je verstand hebt van de bestandsdelen en de mengverhouding. Zomaar verschillende stoffen bij elkaar gooien kan een ongewenst resultaat opleveren en je ruit zelfs smeriger maken. Zelfgemaakte screenwash met spiritus kan je auto beschadigen of zorgen voor roest. De ruitenwisservloeistof bij Car Wash Van Veen is afgestemd op de juiste hoeveelheden die het meest geschikt zijn voor jouw ruiten en je lak.

Zelf ruitenwisservloeistof bijvullen

Als je met je auto in onze wasstraat komt en een fles screenwash aanschaft vullen wij je reservoir voor je bij. Het is echter ook mogelijk om gemakkelijk zelf je ruitenwisservloeistof bij te vullen. Een vervuild raam kan gevaarlijke verkeersituaties opleveren en het is daarom belangrijk dat je bij een gebrek ook zelf je reservoir bij kan vullen. Meestal vind je dit reservoir onder de motorkap. Sommige automodellen hebben een ruimte rond de wielkasten of de bagageruimte. Vaak kun je met een markering gemakkelijk vinden waar het reservoir zich bevindt.

Hoe vaak ruitenwisservloeistof bijvullen

Er is geen afgebakende periode waarin je je ruitenwisservloeistof moet bijvullen maar het is verstandig om het reservoir in ieder geval elke week te controleren. Bestuurders die op het platteland of in de bossen wonen hebben over het algemeen meer last van vliegjes, bomen, planten en rondvliegende modderresten. Zij zullen sneller hun ruitenwisservloeistof bij moeten vullen dan iemand uit de stad. Modernere auto’s hebben een sensor die de bestuurder tijdig op de hoogte stelt van een tekort aan ruitenwisservloeistof. Toch is het raadzaam om dit ook zelf in de gaten te houden.

Achterruitsproeier en koplampsproeiers

Bij auto’s met drie of vijf deuren gebruikt de achterruitsproeier de vloeistof uit één reservoir. Bij zanderige wegen kan de achterruit gemakkelijk vies worden dus zul je niet alleen voor, maar ook achter voldoende vloeistof nodig hebben. Hou dus ook in gaten dat je verbruik een stuk hoger kan zijn dankzij de achterruitsproeier. Sommige automodellen maken gebruik van koplampsproeiers. Ook deze sproeiers gebruiken hetzelfde reservoir als je voorruitsproeiers. Voertuigen met xenonverlichting zijn verplicht om deze sproeiers te gebruiken.

Aandachtspunten

Het is belangrijk dat je altijd dezelfde ruitenwisservloeistof bijvult. Door te mengen is de kans groot dat de vloeistof suboptimaal werkt waardoor de effectiviteit afneemt. Daarnaast kun je een boete krijgen als je een besmeurd raam hebt en onvoldoende ruitenwisservloeistof. Ook als de ruitenwissersproeier niet werkt kun je een lelijke boete krijgen van tot wel 160 euro. Gezien de voordelige prijzen voor ruitenwisservloeistof bij Car Wash Van Veen is het daarom slim om vandaag nog je reservoir bij ons te laten bijvullen. Zo is je auto klaar voor een warme zomer.

Wij wassen jouw auto tijdelijk met het beste wasprogramma van €18 voor slechts €5!

Wil jij ook jouw auto laten wassen met ons beste wasprogramma voor slechts €5? Schrijf je dan snel in via http://www.axipoint.com/carwashvanveen, ontvang direct een persoonlijke kortingscode en krijg maandelijks exclusieve kortingsacties. 👇👇👇

LET OP! Door je in te schrijven ga je automatisch sparen voor gratis wasbeurten, droogdoeken, geurtjes, hoge kortingen en nog veel meer!